Wat is een creditcard?

De meeste weten inmiddels wel wat een creditcard is. De meeste Nederlanders beschikken inmiddels al over een creditcard. Het is een soort van lening. U kunt met een credit kaart een aankoop doen zonder meteen over het bedrag te hoeven beschikken. Alle aankopen van de gehele maand worden bij elkaar opgeteld. Dit bedrag moet u dan betalen.

Welke soorten zijn er?

De Mastercard en Visa card zijn de bekendste en meest gebruikte soorten. Beide soorten creditcards zijn afkomstig uit Amerika. Ze hebben beide dezelfde werking. De Mastercard en Visa Card worden veel gebruikt, zowel in Nederland als in het buitenland. In het buitenland worden ze wereldwijd geaccepteerd en is daarom handig voor als u op reis gaat. De Visa card wordt net iets vaker geaccepteerd in het buitenland dan de Mastercard.

Wat zijn de voordelen?

De creditcard heeft veel voordelen. Ten eerste is het handig als u op reis gaat. Vaak als u naar het buitenland op vakantie gaat kunt u niet gebruik maken van een reguliere bankpas. Ook heeft u dan vaak onnodig veel contant geld bij u en u moet rekening houden met de wisselkoersen. Met de creditcard hoeft u geen geld op zak te hebben. Een ander voordeel is dat u niet metteen over het geld hoeft te beschikken. U kunt een grote aankoop doen en deze vervolgens in termijnen terug te betalen aan de creditcardmaatschappij.

Waarvoor?

De creditcard wordt veel gebruikt voor grote aankopen, zoals het boeken van een vakantie, hotel, restaurant. Het is veilig en beschermd tegen diefstal en verlies. Tegenwoordig is de creditcard niet te missen bij het online shoppen. Bij een aantal webshops is de creditcard zelfs vereist.

Aflossen

Als u een aankoop doet kunt u die de maand daarna betalen. U hoeft dus niet meteen over het geld te beschikken. Als het een groot bedrag is kunt u er ook voor kiezen om het in termijnen terug te betalen. U betaald dan per termijn een deel van het bedrag. Het nadeel hiervan is, is dat er vaak rente bijgerekend wordt.

Vergelijken

Online kunt u de verschillende creditcards met elkaar vergelijken. Op deze manier kunt u goed kijken welke creditcard het beste bij u en uw situatie past. Kijk ook opĀ https://creditchecker.nl/ voor meer informatie.

 

Een creditcard op reis