Aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die veel wordt afgesloten door Nederlanders. Het is een relatief goedkope verzekering met veel voordelen.

De verzekering verzekerd u tegen de aansprakelijkheden. U bent aansprakelijk wanneer u schade veroorzaakt bij iets of iemand anders. De kosten van de schades worden dan gedekt door de verzekering. Deze verzekering wordt vaak verward met de WA-verzekering, maar dat is niet hetzelfde. De WA verzekering is een verzekering voor de schades die je veroorzaakt met de auto. De aansprakelijkheidsverzekering hoeft niet veroorzaakt te zijn met de auto.

Verplicht?

De aansprakelijkheidsverzekering is volgens de wet niet verplicht. Ondanks is deze verzekering wel aangeraden. Er kunnen veel situaties ontstaan waar er schade veroorzaakt kan worden. U betaald voor de aansprakelijkheidsverzekering enkele euro’s in de maand en is daarom voordelig. De kosten van de schades kunnen zeer hoog oplopen.

Vergelijken

U kunt online de verzekeringen met elkaar vergelijken. Het voordeel is dat u hierdoor gemakkelijk kunt kiezen. U krijgt een overzicht van de verschillende verzekeringen met de prijzen en voorwaarden. Je kan dan ook makkelijk kiezen welke bij jouw situatie past. In paar minuten weet u welke verzekering je moet kiezen.

AVB

De AVB is de aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven. Dit is niet hetzelfde als de AVP. De AVB heeft ook een hele andere dekking en voorwaarden. Deze verzekering is tevens alleen af te sluiten door bedrijven.

Alles over de aansprakelijkheidsverzekering